Bramborový salát

Potřebujeme:

1 kg brambor, 200 g mražené směsi hrášku s mrkví, 1 velká cibule (nejlépe červená), 1 svazek jarních cibulek, pažitka, několik kyselých okurek + nálev z okurek, obyčejná hořčice (francouzská), worcester, 1 jablko, majonéza, černé pepř, sůl

Jak na to:

V slupce uvařené, vychladlé brambory oloupejte a pokrájejte na kostky. Hrášek s mrkví uvařte v osolené vodě, sceďte a když směs vychladne, smíchejte ji s bramborami. Přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, jarní cibulku, posekanou pažitku, očištěné pokrájené jablko, okurky, sůl, pepř.
V nálevu z okurek rozmíchejte hořčici, přidejte worcester a vylijte na salát. Zamíchejte a přidejte majonézu. Nechte v chladu odstát.

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Vídeňský bramborový salát