Masové knedlíčky s omáčkou z kaparů

24.10.2012
Potřebujeme:

½ kg míchaného mletého masa (vepřové, hovězí), 1 starší housku, voda, 1 cibule, 1 vejce, 1 lžička mleté ​​papriky
Omáčka: 3 PL másla (margarínu), 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 30 g kaparů, 1 žloutek, 5 PL mléka, citronová šťáva, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Housku nechte nabobtnat ve studené vodě. Cibuli nadrobno pokrájejte. Cibuli, vyždímaný housku, maso a vejce promíchejte, osolte, opepřete pepřem a mletou paprikou. Vlhkýma rukama udělejte 12 knedlíků. Vařte asi 10 min. v mírně osolené vodě a vyjměte.

Omáčka:
Odlijte ½ l vody, ve které jste vařili knedlíky. V hrnci zalijte máslo, zaprášíme moukou, zapražte a za stálého míchání vlijte vývar a 200 ml mléka. Omáčku nechte asi 5 min. bublat na mírném ohni.
Kapary slijte a nechte okapat. 5 PL mléka promíchejte se žloutkem a vmíchejte do omáčky, pozor, už nevařte. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, vmíchejte kapary a nakonec knedlíky.
Podávejte s chlebem nebo vařenými bramborami, ozdobte plátky cibule.

Podobné recepty:

Masové knedlíčky v citronové omáčce, Masové knedlíčky, Hovězí polévka s knedlíčky, Omáčka z kaparů, Rýžové-masové knedlíčky v zelí