Křupavá ryba

24.10.2012
Potřebujeme:

400 g tuňáka, 60 g másla, 2 PL mouky, 2 dl smetany, 150 g hub, cibule, 2 vejce, ocet, bobkový list, strouhaný muškátový ořech, sůl

Jak na to:

Tuňáka uvařte naměkko v mírně octové, slané vodě s bobkovým listem a po odkapání šťávy vyjměte případné kosti. Uvařte hustý bešamel z másla, mouky a smetany, po odstavení z ohně přimíchejte k němu rybu, houby udušené s cibulí nakrájenou na kolečka, sůl a nastrouhaný muškátový ořech. Když tato hustá masa vychladla, rozmíchejte v ní postupně vejce a mokrou rukou naformujte podlouhlé krokety. Ty obalte v trojobalu (podobně jako smažené maso) a upečte v dostatečném množství horkého oleje. Podávejte s houbovou omáčkou nebo s bramborovou kaší (pyré).

Podobné recepty:

Zapékaná ryba s nivou, Ryba na kari koření, Zapékaná ryba s nivou, Zapečená ryba v listovém těstě, Ryba s česnekem a pórkem