Cassoulet

Potřebujeme:

bílá fazole, kůže ze slaniny, skopové plec, klobása, kachní paštika, kachní sádlo, cibule, česnek, bílé víno, bobkový list, tymián, pepř, sůl

Jak na to:

Den předem namočte fazole.
Rozsekané kůže ze slaniny povařte 3 hod. Druhý den uvařte fazole, když je měkká, přidejte uvařené kožky. Mezitím na pánvi na sádle a cibuli opečte beraní plec pokrájené na malé kousky. K opečení masu přidejte česnek, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Vše zalijte teplou vodu a vařte 1 hod. Pak smíchejte fazole s masem a šťávami v jedné nádobě, přidejte skleničku vína, sádlo, paštiku (nemusí být) a pokrájenou klobásu. Dejte péct do trouby, dokud se na povrchu nevytvoří kožka. Tu potrhejte a promíchejte v pokrmu. Tento postup opakujte 5krát. PO šestý jednou už vytvořenou kůži nechte.