Čokoládové fondue s ovocem

10.10.2012
Potřebujeme:

¼ l smetany na šlehání, 100 ml mléka, 300 g čokolády na vaření, 4 hřebíčky, kousek skořice, muškátový oříšek, 2 banány, 3 kiwi, grep, mango, jablko, 2 mandarinky

Jak na to:

Do hrnce s uvařeným mlékem přidejte hřebíčky, skořici, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a povařte 2 min. Stáhněte z ohně a koření nechte chvíli vyluhovat. Potom vlijte ochucené mléko a smetanu na šlehání do nádoby na fondue. Dejte ji na sporák, těsně před varem přidejte čokoládu a z ohně stáhněte. Míchejte dřevěnou vařečkou, dokud se čokoláda s mlékem nespojí. Čokoládovou směs postavte na podstavec s mírným plamenem. ovoce nakrájené na kostičky napichujte na vidličku a namáčejte v čokoládové směsi.

Podobné recepty:

Čokoládové fondue, Čokoládové fondue, Čokoládové fondue , Palačinkové zmrzlina, Drůbeží fondue party