Celer z houbovou omáčkou

Potřebujeme:

1 celer, 2 velké cibule, 1 PL oleje, 2 lžíce hladké mouky, 5 cl bílého vína, 5 dl vývaru (z kostky), 200 g čerstvých hub, 1 PL másla, 1 bobkový list, paprika, petrželka, pepř , sůl

Jak na to:

Očištěný celer pokrájej na silnější plátky, podlijeme trochou vody, osolte a poduste do poloměkka. Vyberte a nechte okapat. Na oleji osmažte cibuli, poprašte moukou a zalijte studeným vývarem. Dobře rozšlehejte, dochuťte solí, pepřem, přidejte bobkový list, petrželku a nechte vařit.
Houby očistěte, pokrájejte na plátky a na másle chvíli poduste. Do omáčky nalijte víno, přidejte podušené houby, celer a znovu nechte chvíli povařit.

Podobné recepty:

Těstoviny s houbovou sýrovou omáčkou, Šmakoun s houbovou omáčkou, Mrkvová-celerová pomazánka, Smažený celer, Vepřové maso s celerovými nudlemi