Pikantní romantický dort z chleba

24.10.2012
Potřebujeme:

4 silné plátky celozrnného (bílého chleba, toustového v celku) podélně nakrájeného, ​​máslo pokojové teplota
Náplň: 100 g tuňáka v oleji z konzervy, 1 PL posekaného pórku, 1 PL posekaného jablka, 1 PL posekaného kopru, 2 PL kyselé smetany , 2 PL majonézy, čerstvě mletý pepř podle chuti
Obloha: okurka, 250 g krevet (váha před oloupáním, mohou být i zmrazené, před použitím rozmrazené v ledničce), 100 - 150 g plátků uzeného lososa, kapary - propláchnuté vodou , křehký zelený listový salát, citron, koprová nať

Jak na to:

Z papíru vystřihněte šablonku ve tvaru půl srdce, dlouhou jako je chléb. Položte plátky chleba na sebe a podle šablony je vykrojte. Chléb natřete máslem.
Na mísu položte dva chleby tak, aby tvořily srdce.

Náplň: Smíchejte všechny suroviny a natřete 2/3 na chlebové srdce. Přikryjte pláty chleba a ten natřete zbylou nádivkou. Snažte se stále udržovat tvar srdce.

Obloha: Salát nakrájíte na tenké proužky a položte na mísu kolem srdce. Položte na plátky nakrájenou okurku na salát kolem srdce tak, aby se překrývaly. Navrch na okraj srdce poklademe ve vodě uvařené (vařte je asi 3 min.), Oloupané krevety. Z plátků lososa utvořte růžice a doprostřed každé dejte 1 kapary. Poklademe je dovnitř srdce. Postavte několik ½ plátků citronu mezi lososové růžice.
Podávejte s dobrým, bílým vínem.

Podobné recepty:

Rychlá topinka pod " volským okem", Lehký tvarohový dort, Obalovaný chleba ve vajíčku na sladko, Vídeňský dort, Paprikové-rajčatová pomazánka