Bezlepková pizza

21.6.2012
Potřebujeme:

Těsto:, 230g PROMIX-Uni (PROMIX-CH), 100 g bílého obyčejného jogurtu, 1 vejce, 15 g droždí, 100 ml teplé vody, 1 lžičku krystalového cukru, 40 g oleje, ½ lžičky soli,, Obloha:, 2 - 3 stroužky česneku, ½ plechovky kukuřice, 1 plechovku rajčat (rajčatový protlak), 2-3 vejce, tvrdý sýr, pórek, olej, oregano, solčanka, ½ lžičky soli

Jak na to:

Droždí Rozpustit ve vodě i s cukrem a přidejte ke zbytku v míse. Vše vařečkou pořádně smíchejte. Vymažeme plech - nejlepší mastí (vepřovou), nebo jiným tukem. Těsto rozetřete na plech - lepí se jako každé celiatické těsto. Udělejte tenkou vrstvu těstíčka na normální velký mělký plech na pečení. Nechte trochu nakynout a obložte oblohou.

Obloha: Česnek rozmačkejte, smíchejte trochu oleje sůl a směsí potřete těsto, posypte kukuřicí. Vejce uvařené natvrdo protlačte přes mřížku na brambory a dejte na pizzu. Přidejte na kroužky nakrájený pórek, rajčata (přetlak rozředěný vodou), posypeme oreganem, podle chuti osolte solčankou. Dejte péct. Po chvíli, když se pizza začne zapékat, posypte strouhaným tvrdým sýrem a pečte do křupavá.

Podobné recepty:

Bezlepková pizza, Bezlepková šlehačková bábovka, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Bezlepková bublanina