Bylinkové maso na grilování

Potřebujeme:

1 kg vepřových kotlet na plátky, 3 cibule, 6 stroužků česneku, ředkvičky, šťáva z 1/2 citronu olej, 6 lžic sojové om. 1 lž. worchester, trochu soli, pepř, chilli podle chuti, 1 lžička provensálského koření, libečku,celerové natě,organa,petrželky

Jak na to:

Plátky naklepeme a připravíme si marinádu: olej,sojová om.,citron. šť., worchester,chilli,cibule na půl měsíčky slabé,prolisovaný česnek a všechny bylinky.Do toho namočíme maso,stačí na půl dne,ale lépe přes noc.Pře grilováním maso dáme na alobal na to marinádu a na to ještě nakrájíme plátky ředkviček a alobal zabalíme a dáme na rošt na oheň. Asi tak po 40 min. zkontrolujem tuhost masa a když je měkké vyndáme s alobalu,oklepeme s marinády a zbytek marinády ze všech kousků slijeme se vším do nového radši dvojitého alobalu a už otevřené necháme chvíli ještě dělat na ohni.Maso necháme ještě na roštu opéct do zlatova a podáváme s chlebem a třeba hořčicí.

Podobné recepty:

Barbecue omáčka, Česnekově-bylinkové máslo - vhodné na grilování, Těstovinový salát, Mořská treska na víně a česneku, Jarouškova rybička