Vosí hnízda z mletého masa

Potřebujeme:

400 g vařeného masa ze slepice, 200 g vepřové krkovičky, 200 g oravské slaniny, 1 houska, 1 cibule, 1 PL mleté ​​červené papriky, 1 lžičku tymiánu, 1 vejce, 3 stroužky česneku, pepř, sůl
Zeleninová omáčka: 250 g mrkve, 150 g řapíkatého celeru, 2 dl zakysané smetany, 1 cibule, šťáva z 1 citronu, 1 lžička solamylu, 2 dl zeleninového vývaru, olej, petrželová nať, sůl

Jak na to:

Housku namočte do studené vody. Cibuli nadrobno pokrájejte. Vařené maso semelte spolu s krkovičkou a vytištěnou houskou. Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, tymián a papriku. Směs dobře promíchejte, udělejte 8 masných koulí, které obalte 2 plátky slaniny, přichyťte párátky a uložte na pekáč. Podlijte trochou vody a upečte ve vyhřáté troubě.

Omáčka: Mrkev a celer očistěte a nakrájejte. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájejte, osmahneme v oleji, přidejte zeleninu, osolte, podlijte vývarem a duste doměkka. V troše studené vody rozmíchejte solamyl, přidejte smetanu a přilijte k udušení zelenině. Chvíli povařte, dochuťte citronovou šťávou a ozdobte sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Vosí hnízda, Kakaová vosí hnízda, Vosí hnízda (nepečené), Hnízda z mletého masa, Vosí hnízda