Králík na cibuli

Potřebujeme:

1 králík, 1 kg cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml olivového oleje, 200 ml suchého bílého vína, špetka šafránu, 5 dkg rozinek, ½ lžičky tymiánu, 1 bobkový list, ½ lžičky rozmarýnu (nebo provensánskeho koření), 1 lžičku čerstvě mletého pepře, sůl

Jak na to:

Králíka rozdělte na 6 - 8 porcí a v pekáči na rozehřátém oleji prudce opečte z obou stran. Potom je osolíme, dobře opepřete, vyberte a dejte stranou. Na oleji z opékání králíka opečte na tenká kolečka nakrájenou cibuli a česnek do sklovitá, polovinu nechte na pekáči, dejte zpět králíka a druhou polovinu rozložte na něj. Přiklopte a pečte v troubě při 200 ° C asi 20 min. Pak smíchejte víno s kořením a rozinkami, přelijte králíka a pečte dalších 30 min. až je maso měkké. Podávejte s bílým chlebem nebo s bramborami.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Králík domácí na smetaně, Pečený králík