Palačinky s třešněmi

Potřebujeme:

4 vejce, ¼ l mléka, špetka soli, 1 lžičku moučkového cukru, 80 g hladké mouky, olej na opékání, 1 pohár třešňového kompotu, 1 - 2 lžičky škrobové moučky na zahuštění, 1 PL rumu

Jak na to:

Vejce vyšlehejte s cukrem, přilijte mléko, na závěr přidejte mouku a špetku soli. Hotové těsto nechte odstát alespoň 30 min. Na teflonovou pánev dejte trochu oleje a postupně na něm upečte z těsta tenké palačinky. Když jsou hotové, uložte je na teplé místo.

Třešňový kompot vylijte do hrnce i se šťávou, přidejte rum. Přiveďte k varu a podle množství tekutiny nechte část odpařit. Škrobovou moučku rozmíchejte s trochou vody, vylijte ke kompotu a důkladně rozmíchejte. Ještě teplé třešně podávejte jako přílohu k palačinkám.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky, Pivní palačinky, Banánové palačinky, Zapékané palačinky