Jelení guláš s rajčaty

18.9.2012
Potřebujeme:

½ kg jeleního plece (nebo jiné zvěřiny), 50 g uzené slaniny, olej, 3 velké cibule, tymián, pepř, kmín, 1 PL mleté ​​sladké papriky, 3 stroužky česneku, majoránka, petrželová nať, 3 kuličky rozdrceného jalovce, masový bujón, 5 malých rajčat
Zeleninová směs: 200 g celeru, 200 g mrkve, 250 g cibule, petržel, citron

Jak na to:

Maso naložte do zeleniny, kterou si nakrájejte.
Maso opláchněte těsně před vařením a odblaníme ho, nakrájejte na větší kostky, slaninu nakrájejte na menší kostky a poškvarte, přidejte olej, cibuli na drobno a duste do hněda. Přidejte naložené maso, mletou papriku a promíchejte. Osolte, opepřete, posypte zbývajícím kořením a duste ve vlastní šťávě téměř do měkka. Podlévejte bujónem. Do téměř změklého masa přidejte rajčata, majoránku a zahustíme. Podávejte s chlebem nebo v bochníku chleba.

Podobné recepty:

Jelení guláš, Guláš ze zvěřiny, Jelení guláš, Jelení kýta na víně, Hlívový maďarský guláš