Květák s rajčaty

Potřebujeme:

1menší květák, 200 g rajčat, 1 malá cibule, 1 PL oleje, 1 vejce, 1 PL rajského protlaku, 30 g tvrdého sýra, pažitka nebo petrželka, vegeta, sůl

Jak na to:

Květák rozdělte na růžičky a uvařte ve slané vodě do měkka. Vychladlý květák posekejte. Cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji a polovinu z ní odeberte. Přidejte květák, pokrájenou pažitku (petrželku), osolte, opepřete. Zalijte rozšlehaným vejcem, které za stálého míchání nechte srazit. Do zbytku zpěněné cibule přidejte rajčatový protlak, pokrájená rajčata, posolte a duste. květák s vejcem dejte na zahřátý talíř, zalijte podušených rajčaty, posypte nastrouhaným sýrem a pokrájenou pažitkou. Podávejte s vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.

Podobné recepty:

Květák s rajčaty , Květák s rajčaty a sýrem feta, Smažený květák, Květák s vajíčky, Květák s vajíčky