Sabdží

Potřebujeme:

4-5 stroužků česneku, 1 menší cibuli, 1/2 středně velkého pórku (bílou část), 1-2 lžičky rajčatový protlak, cca 5 brambor, 2 šálky uvařeného cizrny (nepovinná, ale skvělá součást)
Koření: černé hořčičné semínko, garam masala, koriandr, džíra (kmín), zázvor (zázvor), chilli papričky (sušené nebo čerstvé) podle chuti
Tip: Suroviny v závorce můžete nahradit pepřem pokud je náhodou neseženete.

Jak na to:

Na pár hodin namočte cizrnu a pak jej uvařte (může být i z konzervy). Dejte uvařit brambory ve slupce, nechte je vychladnout a zbavte slupky.
Nejprve na rozpáleném oleji osmahneme hořčičné semínko a džíru (kmín). Když to začne vonět, přidejte česnek a nakrájené chilli papričky (odvážní více). Když česnek začne mít barvu slonové kosti, přidejte i cibuli a nechte ji zesklovatět.
Poté přidejte ostatní koření (garam masala, zázvor) a rajčatový protlak. Zamíchejte, přidejte brambory, pórek, cizrna, podlijeme vodou, přikryjte. Když je pórek změklý (cca po 10 minutách), podávejte.

Různé verze jídel:
- Přidáte bílý jogurt
- Místo cizrny můžete dát podusit žampiony, uvařenou fazoli zda hrášek
- Na závěr přimícháte uvařenou rýži

Podobné recepty:

Dýňová sabdží