Jablečný dezert s brusinkami

12.6.2012
Potřebujeme:

1, 25 kg kyselejších jablek, 1 citron, 1 tyčinku skořice, ½ balíčku (asi 20 g) vanilkového pudinku, 100 g cukru, 150 g piškotů, 2 sklenice (po 370 ml) brusinek, ½ l smetany na šlehání

Jak na to:

Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a dužinu nakrájejte na plátky. Citron tence oloupete, kůru odložte a šťávu vytiskněte. Jablka, 250 ml vody, skořici, cukr, citrónovou šťávu i kůru asi 5 poduste. Pudinkový prášek rozmíchejte v co nejmenším množství vody, přimíchejte ho do kompotu a krátce povařte. Skořici a citronovou kůru vyberte a kompot nechte vychladnout.
Piškoty rozdrtíme válečkem, Brusinky nechte okapat. Smetanu vyšlehejte do tuha a vmíchejte do ní jablečný kompot. Na dno velké mísy vložte piškotové drobky a ne rozložte brusinky, které překryjte jablečnou šlehačkou. Až do podávání uložte na chladné místo.

Podobné recepty:

Jablečný dezert, Matjesy s jablečným salátem a brusinkami, Jablečný sen s vanilkou, Jablečný nepečený dezert, Smetanový dezert s lesním ovocem