Choudroute

Potřebujeme:

½ kg kysaného zelí, 1 velká cibule, 2-3 dl nesladkých bílého vína, 2 PL sádla (nejlépe husích), 300 g uzeného bůčku, 250 g uzeného masa, 200 g klobásy, 400 g brambor, jablko, 3 cl třešňového destilátu ( nebo jiného), ½ l hovězího vývaru, 5 bobulek jalovce, 2 párky

Jak na to:

Na sádle osmahneme na jemno nasekanou cibuli, přidejte kysané zelí a poduste asi 5 min. Přilijte víno, přidejte očištěné pokrájené jablko a jalovce. Zalijte vývarem tak, aby bylo zelí ponořeno .. Vařte pod pokličkou 2-3 hod. Asi v polovině vaření přidejte bůček a uzené maso, později klobásu a nakonec destilát. Podávejte v misce.
Nejprve rozložte zelí a navrch dejte nakrájené horké maso a párky.
Jako přílohu podávejte ve slupce uvařené brambory.