Kuřecí salát Tex-Mex

Potřebujeme:

½ kg vykostěného kuřecího masa bez kůže, ½ kg hlávkového salátu, 175 g konzervované kukuřice (mražené), 1 - 2 chilli papričky (podle chuti), 2 velká rajčata, 1 červená paprika, 1 šalotka
Octová zálivka:, 4 PL červeného vinného octa, 175 ml rostlinného oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 3 větvičky čerstvého estragonu, ¼ lžičky mletého pepře, ½ lžičky soli

Jak na to:

Do misky dejte ocet, hořčici, sůl a pepř. Důkladně ušleháme metličkou. Tenkým pramínkem přilévejte olej (stále míchejte). Nadrobno nasekejte estragon, vmíchejte ho do zálivky a podle chuti opepřete.
Ve velké míse smíchejte kuře nakrájené na plátky a šalotku s 3 - 4 PL zálivky. Do jiné mísy dejte nakrájený hlávkový salát. Přidejte 3 - 4 PL zálivky a promíchejte. Doprostřed talířů rozložte salát a na něj kuřecí maso. Kolem upravte nakrájená rajčata s kopečky kukuřice. Na maso poklademe červenou papriku a vše pokropte zbytkem zálivky. Zlehka posypeme nasekanou chilli papričkou a podávejte. Vhodnou přílohou měkkému masu a zelenině jsou křupavé lupínky z kukuřičné mouky.

Podobné recepty:

Salát Angelo, Kuřecí salát, Kuřecí salát, Americký salát, Kuřecí jednohubky