Buciki - moučné jídlo

18.9.2012
Potřebujeme:

1 šálek hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 2 vejce, soda na špičku nože (nebo trochu kypřícího prášku), 50-100 g másla na smažení

Jak na to:

Pomazánkové máslo vymíchejte s cukrem, přidávejte vaječný koňak, nakonec vmíchejte zlehka vyšlehanou tuhou šlehačku. Dortovou formu hustě vystelte piškoty, pokapejte rozředěným sirupem. Poklademe na ně polovinu jahod, přikryjte polovinou hmoty. Na krém poklademe zase vrstvu piškotů, polijte sirupem, už nedávejte jahody a navrstvěte zbývající krém.
Navrch poklademe zbylé jahody, překrojené napůl. Hotový dezert dejte ztuhnout do lednice na několik hodin.

Podobné recepty:

Ořechové toasty, Zahušťování omáček, Čertovská kuřecí játra, Čínská pochoutka s rýží, Indonéské jídlo