Slovenské kremeše od Ireny

3.11.2010
Potřebujeme:

Na těsto 250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 50g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 1 lžíce mléka
žloutkový krém: 1 l mléka, 3-4 žloutky (podle velikosti), 2 pudinky s vanilkovou příchutí, 2 lžičky hladké mouky, 250g másla, 150g moučkového cukru
Na šlehačku: 1 bal. šlehačky v prášku 150 ml mléka
Na posypání: Práškový cukr s vanilkovou příchutí

Jak na to:

Těsto rozdělit na dvě půlky a vyválet mezi microteny na placky 38 x 30 cm. Nejlépe vyválet, odstranit vrchní microten, místo něj položit peč.papír, otočit, pak odebrat druhý microten. Placky upečeme při 180 °C po dobu 10 - 12 minut.
Ve 1/4 l mléka rozmícháme žloutky, puding, mouku a ve zbylém mléce uvaříme hustý pudingový krém, který za občasného míchání necháme zcela vychladnout. Máslo vyąleháme s cukrem do pěny, do které po částeh zašleháváme pudingový krém. Při vaření pudingu míchám ponorným mixérem, jinak se při varu sráží.
Skládáme v pořadí: placka, žloutkový krém, šlehačka, placka, cukr až před podáváním (použila jsem cukr moučka)
Přikrýt alobalem a přes noc do lednice

Podobné recepty:

Velká bábovka nebo 24 muffinů od Ireny, Domácí listové těsto, Rychlé listové těsto, Slovenské krémeše, Těstoviny s kuřecím masem, zeleninou a smetanou