Vepřové maso ve vlastní šťávě
3.11.2010
vepřové maso - plec, krkovice, bůček ,sůl, kůžičky, zavařovací sklenice víčka
Jak na to:Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm. Promícháme vąechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů. Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj. Osolíme, na O,7 l sklenici asi 1 lžičku soli, přidáme 1 lžíci vody. Pokud máme, dáme navrch kůžičku, ale nemusí být. Zavíčkujeme vrazíme do brutaru nebo zavařovacího hrnce a dáme vařit na 1,5 hodiny. Nevyndaváme, necháme vychladnout do druhého dne a pak znovu zavařujeme 1 hodinu. Necháme vychladnout a uložíme do spíže.
Podobné recepty:Hlíva ve vlastní šťávě, Zdravé těstoviny, Těstoviny s vepřovým masem z konzervy, Košovská specialita, Vepřové karé na smetaně