Těstovinový salát s kuřecím masem

Potřebujeme:

1 hlávku salátu s pevným srdíčkem, 400 g těstovin , 2 celé kuřecí stehna, 2 mrkve, 1 kostku zeleninového bujónu, 1 malou konzervu sterilované kukuřice, 3 PL olivového nebo kvalitního slunečnicového oleje na saláty, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl, mletý pepř dle chuti, 1 PL posekané petrželky, 3 ředkvičky na ozdobu

Jak na to:

V osolené vodě uvařte těstoviny, sceďte je, propláchněte studenou vodou a promíchejte s 1 PL oleje, aby se neslepily. Kuřecí stehna a očištěnou mrkev překrojené po délce vložte do vroucí vody s kostkou bujónu. Vody by mělo být tolik, aby stehna a mrkev byly zalité. Přidejte ještě trochu soli, pepře, přikryjte a spolu na mírném plameni uvařte doměkka. Mrkev vyberte spíše jako maso, aby nebyla velmi měkká a obojí nechte vychladnout.
Ze salátu odstraňte vrchní poškozené listy, ostatní rozeberte a opláchněte. Nejmenší křupavé listy ze středu, srdíčka, pokrájejte na malé nudličky a přimíchejte do těstoviny. Přidejte scezené kukuřici, mrkev a vejce pokrájené nadrobno, vykostěné maso bez kůže nakrájené také na nudličky, ½ posekané petrželky, posolte, opepřete, promíchejte i se zbylým olejem a nechte odstát. Mísu vystelte salátovými listy, přeložte na ně těstoviny s kuřecím masem a navrchu ozdobte zbytkem natě a kolečky ředkvičky.

TIP: Zbytek vývaru můžete použít na polévku.

Podobné recepty:

Těstovinový salát s kuřecím masem a jablkem, Těstovinový salát s kuřecím masem, Těstovinový salát s kuřecím masem, Těstovinový salát s kuřecím masem za studena, Těstovinový salát s kuřecím masem