Hrnec rozkoší

Potřebujeme:

½ zajíce, 100 g šalotky, 100 g mrkve, 100 g růžičkové kapusty, 100 g žampionů, ¼ l hovězího vývaru, ¼ l bílého vína, olej, 1 lžičku bazalky, pepř, sůl

Jak na to:

Zajíce omyjte, nakrájejte na porce, osolte a opepřete. Olej zahřejte v hlubší pánvi a vložte do něj kousky zajíce. Opečte ho dozlatova z každé strany a pak ho v troubě pečte při teplotě 200 ° C asi 20 min. Stále polévejte vývarem.
Mrkev očistěte, nakrájejte, blanšírujte osolenou vodou a pak zalijte studenou vodou. Nechte okapat. V pánvi opečte nakrájenou cibuli, mrkev, kapusta a na čtvrtky nakrájené žampiony. Nakonec do zeleniny přilijte bílé víno, osolte, opepřete a přidejte bazalku. Vše smíchejte s hotovými kousky zajíce. Podávejte dostatečně teplé.

TIP: Jako příloha se hodí bílá rýže a bílé víno.

Podobné recepty:

Rýže osmi rozkoší, Vaječný koňak ve vodní lázni, Dušený kotlet s bramborem, Sýrový pudink, Králík v Římském hrnci