Papriková omáčka

3.11.2010
Potřebujeme:

50 g slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 3 lžíce kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 4 papriky kapie, 500 ml vývaru, lžíce citrónové šťávy, 2 žloutky, kelímek zakysané smetany, lžíce másla, sůl, pepř

Jak na to:

Slaninu nakrájíme na nudličky, roząkvaříme ji, osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu a mouku. Pokud by bylo málo vyąkvařeného tuku, přidáme trochu oleje. Přidáme na nudle nakrájené vyčiątěné papriky, okořeníme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Občas musíme promíchat. Pak omčku prolisujeme přes síto, vmícháme smetanu, žloutky, citrónovou šťávu a dochutíme. Dobře promícháme a podáváme k dušenému mletému masu.

Podobné recepty:

Papriková čalamáda, Papriková pomazánka na topinky, Papriková pomazánka, Papriková pomazánka na topinky, Ruská omáčka