Ukrajinské kachní ragú

19.11.2012
Potřebujeme:

1 kg kachny, sůl, 400 g cibule, 60 g rajčatového protlaku, 60 g másla, 1 dl bílého vína, citronová šťáva, zelená petrželka, pažitka

Jak na to:

Maso trochu naklepeme, nařízněte a opepřete. Cibuli nakrájejte na plátky a opékejte s mandlovými lupínky, posolte. Řízky opečte a vyjměte. Do výpeku přidejte smetanu a poduste. Osolte, opepřete a řízky potřete teplou cibulovou směsí. Whisky zapalte a vylijte na maso. Po zhasnutí plamínků, přidejte smetanovou omáčku a zahřejte. Podávejte s vařenými bramborami. Maso trochu naklepeme, nařízněte a opepřete. Cibuli nakrájejte na plátky a opékejte s mandlovými lupínky, posolte. Řízky opečte a vyjměte. Do výpeku přidejte smetanu a poduste. Osolte, opepřete a řízky potřete teplou cibulovou směsí. Whisky zapalte a vylijte na maso. Po zhasnutí plamínků, přidejte smetanovou omáčku a zahřejte. Podávejte s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Pikantní pečené kachní stehna, Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa, Kachna s kiwi