Limetkový dort

19.11.2012
Potřebujeme:

5 vajec, 120 g hladké mouky, 100 g krystalového cukru, 20 g kakaa, ½ ​​dl oleje, ½ vody, tuk na vymazání formy, mouku na posypání formy
Krém: 2, 5 dl mléka, 120 g krystalového cukru, 5 žloutků, 2, 5 dl smetany na šlehání, 1 vejce, 4 plátky želatiny, limetková šťáva, kůru z limetky
Poleva: 200 g moučkového cukru, 1 bílek, citronová šťáva, horká voda (podle potřeby)

Jak na to:

Vejce vyšlehejte s cukrem na tuhou pěnu, po částech vmíchejte mouku, přidejte vodu a olej. Vypracujte těsto, které dejte do vymazané a moukou vysypání dortové formy. Pečte 25 min. při 180 ° C.
Želatinu dejte do trochu vody. V míse vyšleháme žloutky vejcem a přidejte nabobtnalou želatinu. Mléko s cukrem přiveďte k varu a za stálého míchání ním zalijte vyšlehané žloutky a želatinu. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Krém nechte vychladnout, a nakonec přidejte ušlehanou smetanu.
Vychladlý korpus rozkrojte na 2 pláty, na jeden natřete smetanový krém ochucený limetkovou šťávou a chemicky neošetřenou nastrouhanou kůrou z limetky. Přiklopte druhým dílem a dejte vychladnout.

Poleva: Cukr, bílek a citrónovou šťávu dejte do mísy a míchejte, dokud není poleva bílá. Dort potřete polevou, ozdobte kandovaný perličkami.

Podobné recepty:

Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort, Smetanový dort