Zapékané těstoviny s bambusovými výhonky

Potřebujeme:

½ kg těstovin, konzervované bambusové výhonky - plátky, zakysaná smetana, 100 ml mléka, sýr (eidam nebo parmezán), 3 stroužky česneku, petrželka, sójová omáčka, olivový olej, kousek másla, 2 lžičky sojové omáčky, pepř, sůl

Jak na to:

Těstoviny uvařte podle návodu. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte okapané bambusové výhonky. Ty smažte asi 3 min. a přidejte sójovou omáčku, dochuťte solí a pepřem. Výhonky duste do poloměkka.
V nádobě rozmícháme ručním šlehačem zakysanou smetanu, mléko a prolisovaný česnek.
Troubu předehřejte na 250 ° C, minimálně 15 min. před zapékáním. Do zapékací misky vysypte ½ uvařených těstovin, na ně vysypte směs bambusových výhonků a zalijete smetanou s mlékem a česnekem. Přikryjte zbytkem těstovin a posypte strouhaným sýrem, dozdobte petrželkou. Zapékejte cca 20 min.

TIP: Bambusové výhonky můžete nahradit osmaženou cuketou, lilkem nebo špenátem. Ostatní postup zůstává stejný.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Těstoviny se sójovými výhonky, Zapékané těstoviny, Pizza těstoviny zapékané, Zapékané ovocné těstoviny