Pečené kuřecí stehna na kysaném zelí

30.10.2012
Potřebujeme:

6-8 větších kuřecích stehen, 1 kg kysaného zelí, 300 g oravské slaniny, 1 větší červená cibule, 5-6 dl tmavého piva, 1 PL mletého kmínu, 2 PL oleje, sůl

Jak na to:

Kysané zelí pokrájejte a dejte i se šťávou na vymazaný pekáč. Přilijte tolik vody, aby bylo zelí celé zalité. Poklademe omyté osušené kuřecí stehna, obložte na proužky pokrájenou slaninou a kolečky cibule. Osolte, posypte kmínem a pečte asi 1 hod. při 180 ° C. Podle potřeby podlévejte pivem.
Podávejte s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Kuřecí stehna na kysaném zelí, Podbité kuřecí stehna, Selské kuřecí stehna, Kuře po Gazdovský, Kuře po gazdovsku