Pálivá cibulová omáčka

12.11.2012
Potřebujeme:

masový vývar (voda), hořčice (smetana), cibule, česnek, listy pelyňku dračí, ocet, sůl

Jak na to:

V troše vody nebo masovém vývaru uvařte naměkko na každou osobu 1 menší nadrobno pokrájenou cibuli, 1 stroužek česneku a 1 PL posekaných listů pelyňku dračí. Když kapalina úplně sevře, přilijte k ní na každou osobu 1 sklenici vody a 1 lžičku octa, ochuťte trochou soli a jednou povařte. Do hotové omáčky přimíchejte 1 lžičku hořčice nebo 1 PL smetany a přeceďte přes síto, aby byla příjemně hladká.

TIP: Pokud nemáte rádi ocet, můžete jej nahradit 2 PL pomerančové šťávy, ale tehdy před povařením třeba do ní nastrouhat i pomerančovou slupku.

Podobné recepty:

Cibulová omáčka , Cibulová omáčka, Čínské vejce s cibulovou omáčkou, Cibulová omáčka , Cibulová omáčka