Koláč z Jugoslávie

Potřebujeme:

Těsto: ½ l mléka, 40 g droždí, 3 PL krystalového cukru, 800 g polohrubé mouky, 2 lžíce soli, 100 ml oleje
Krém: 250 g másla (Hery), 2 žloutky, 2 lžičky soli, 1 celý sýrokrém

Jak na to:

Ze surovin připravte těsto a nechte nakynout.
Krém: Máslo (Hera) zahřejte v teplé vodě do hladká rozmíchejte se žloutky, sýrokrém a solí. Dejte na 30 min. do chladničky.
Těsto rozdělte na poloviny, každou rozválejte na tloušťku asi na 1 cm, natřete krémem (můžete posypat lněné semínko, příp. Vegetou) a sviňte do rolády. Povrch rolády také natřete krémem, posypte lnem nebo mákem. Pokrájejte šikmým řezem na trojúhelníky. Poklademe na suchý plech a dejte je do trouby upéct.

TIP: Těsto můžete rozdělit i na 4 části, v takovém případě počítejte s větším množstvím nádivky.

Podobné recepty:

Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek, Mražený koláč