Lilky plněný sójovým masem

20.10.2011
Potřebujeme:

1 větší lilek, 1 lžičku sójové omáčky, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 cibule, petrželová nať, 1 stroužek česneku, koriandr, zeleninový vývar, 1 červená paprika, 100 g sójových kostek namočených v zeleninovém vývaru

Jak na to:

Lilek rozřízněte po délce a dužinu mírně vydlabejte lžící. Cibuli a zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, zpěníme na oleji, přidejte prolisovaný česnek, pokrájené, předem namočené sójové kostky. Pokapejte sójovou omáčkou, osolíme, opepříme a krátce osmažte. Do základu vmíchejte rozšlehaná vejce s sekanou petrželkou a lilek naplňte. Uložte ho do olejem vymazané nádoby, podlijeme zeleninovým vývarem, posypte koriandrem. Za občasného polévání pečeme do měkka.

Podobné recepty:

Plněný lilek, Lilky plněné kuřecím masem, Lilky plněné kuřecím masem, Lilek plněný mletým masem, Zapečené lilky s mletým masem