Vepřová krkovička se zeleninou z jednoho hrnce

Potřebujeme:

¾ kg vepřové krkovičky, 4 dkg sádla, 15 dkg mrkve, pórek, 15 dkg fazolových lusků, 15 dkg celeru, 15 dkg bílého zelí, 10 dkg cibule, ½ kg brambor, 0, 7 l vývaru (může být i z kostky) , tymián, majoránka, petrželová nať, pažitka, pepř, sůl

Jak na to:

Maso nakrájejte na kostky, opečeme na sádle a opepřete. Cibuli nakrájejte na jemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidejte i s fazolovými lusky k masu a společně podusíme. Přilijte vývar, okořeníme tymiánem a majoránkou a vařte na mírném ohni pod pokličkou 45 min. V polovině úpravy přidáme na kostky nakrájené brambory, pórek a dovaříme. Hotové posypte pokrájenou pažitkou a petrželkou. Podávejte jako všechna jídla z jednoho hrnce - ve velké míse.

Podobné recepty:

Vepřová krkovička se šťávou, Vepřová krkovička na šlehačce, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Losos na modro se zeleninou, Pečená vepřová krkovička s bylinkami