Lehká bábovka

20.10.2011
Potřebujeme:

1 hrnek hladké mouky (cca 2 dcl), 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce

Jak na to:

Všechny suroviny do hladká smíchejte. Formu na bábovku vymažeme, vysypte strouhankou, polovinu těsta vylijte do vysypané formy. Do zbytku těsta vmícháme 1 zarovnanou lžíci kakaa, rozinky (podle chuti). Tmavé těsto přilijte do světlého do formy a dejte do trouby péct na 30 min. při 200 - 220 ° C. Během pečení kontrolujte dřevěným párátkem (pokud se těsto ještě lepí, pečte dále). Když je hotová, přikryjte ji mělkým talířem a překlopte.
TIP: Pokud bábovka nevypadne z formy, namočte utěrku do studené vody a přehoďte přes formu. Po chvíli bábovka vypadne sama.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka