Štika na šumivém vínu

20.10.2011
Potřebujeme:

1 kg štiky, 100 g másla, 4 cibule, 4 mrkve, 3 dl šumivého vína, 2 žloutky, 100 g žampionů, 2 citrony, petrželka, pepř, sůl

Jak na to:

Ve velkém hrnci podusíme na 50 g másla na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev, dochuťte solí a pepřem. Potom vložte vykuchanou štiku, zalijte šumivým vínem a vaříme asi 30 min. doměkka. Uvařenou štiku přeložte na mísu a dejte do vyhřáté trouby aby nevystydla. Zeleninu můžete ještě chvíli podusit, zahustěte zbylým máslem a žloutky. Ale už nevařte, aby se omáčka nesrazila. Nakonec do ní zamíchejte zvlášť podušené žampiony, polijte jí štiku uloženou na míse a ozdobte kolečky citronu.

Podobné recepty:

Štika na šumivém vínu, Bylinková štika, Štika na smetaně, Plněná štika, Štika se šlehačkou