Ledviny s mandlemi

13.6.2012
Potřebujeme:

400 g ledvin, 50 g mandlí, 1 pórek, 50 g žampionů, 1 zelená paprika, 100 ml dezertního červeného vína, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 40 g sádla, 20 g hladké mouky, masový vývar, nadrobno nasekaná zelená petrželka , sůl

Jak na to:

Ledviny rozřízněte, vyčistěte a umyjte. Nakrájíme na kostky, osolte a opražte v rozpáleném sádle. Přidejte pórek, cibuli, papriku a žampiony - vše nakrájené na plátky. Opražte, přidejte utřený česnek a nasekané oloupané mandle. Podlijeme masovým vývarem, vínem a poduste do měkka. Zahustíme moukou, kterou jste nasucho opražili. Chvíli povařte a posypte petrželkou.
Podávejte s vařenými bramborami nebo hranolkami a ananasovým kompotem.

Podobné recepty:

Vepřové ledviny s jablky, Dušené ledviny, Biftek s králíka, Kuřecí řízky s ananasem a mandlemi, Jablkový salát s mandlemi