Dort s mandarinkami

5.1.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 100 g másla, 200 g cukru, ¼ l mléka, ½ kg polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, tuk, hrubá mouka na formu
Krém:, ¼ l mléka, 200 g másla, ½ sáčka pudinkového prášku, 50 g práškového cukru
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 65 g ztuženého tuku, 30 g bílé čokolády
Na nádivku a ozdobení: 100 g meruňkového džemu, 50 g drcených piškotů, 300 g mandarinkového kompotu, 50 g ananasového kompot_ , lístky máty

Jak na to:

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Postupně přidejte mléko a 2 / 3 prosáté mouky s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, který vmíchejte se zbytkem mouky do vaječné hmoty. Vymažeme a vysypeme formu, vlijte do ní těsto a pečte ve středně vyhřáté troubě asi 40 min. Upečenou dort nechte vychladnout.

Krém: Přiveďte k varu 2 / 3 mléka. Ve zbylém rozpusťte pudink, nalijte ho do mléka a uvařte pudink. Vychladlý pudink vyšleháme s cukrem a máslem dohladka.
Dort podélně rozkrojíme na 3 pláty. Dva potřete nejprve džemem, pak krémem, na který rozložte překrojené mandarinky. Díly opatrně složte na sebe.

Poleva: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s 50 g ztuženého tuku. Bílou čokoládu rozpusťte se zbylým ztuženým tukem, nalijte ji na alobal a nechte ztuhnout. Povrch dortu potřete džemem a polijte tmavou čokoládou. Z bílé čokolády vykrojte formičkami namočenými v teplé vodě zajíčci (jiné velikonoční tvary).
Dort po obvodu posypte piškotovým drobečky, na horní okraj nastříkejte krém. Ozdobte ananasem, lístky máty a zajíčky.

Podobné recepty:

Čokoládový dort s mandarinkami, Mandarinkový dort, Mandarinkový dort, Mandarinkový dort, Sváteční ořechová dort