Karamelový krém

5.1.2012
Potřebujeme:

2 vejce, 2 žloutky, ½ l mléka, šlehačka, 3 PL vody, 90 g krystalového cukru, 2 PL moučkového cukru, trocha citronové kůry

Jak na to:

Na pánev dejte krystalový cukr, zalijte ho vodou a citronovou šťávou, a když roztaje, zesilte plamen, aby se roztok vařil a zhnědne. Takto připravený karamel nalijte do větší formy nebo do několika malých formiček a každou občas jistotu zahýbejte tak, aby karamel pokryl i stěny formy.
Vejce se žloutky a s moučkovým cukrem rozšlehejte vidličkou, zalijte vařícím mlékem, dobře vyšleháme a nalijte na karamel do formy. Formu postavte do nádoby s horkou vodou (voda má sahat pouze do poloviny formy), přikryjte víčkem nebo omaštěným papírem a v mírně vyhřáté troubě pečte asi 1 hodinu.
Dobře vychladlý karamelový krém opatrně vyklopte na mísu a ozdobte šlehačkou.

Podobné recepty:

Pudingové kostky, Pudingové kostky, Francouzské kostky, Karamelový řez, Moučník 3bit