Velikonoční dort

5.1.2012
Potřebujeme:

Piškotové těsto: 3 vejce, 3 PL krystalového cukru, 3 PL polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva
Krém: 3 pochoutkové smetany, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr, ztužovač šlehačky, 1 broskvový kompot
Srdíčka: hnědé potravinářské želé

Jak na to:

Z bílků a cukru vyšleháme na tuhý sníh. Přidejte žloutky, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Těsto vylijte do formy vymazané olejem a vysypané hrubou moukou a upečte dort. Na povrch poklademe na plátky pokrájené broskve z kompotu.

Vyšlehejte šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Opatrně přidejte pochoutkové smetany, promíchejte a vylijte na broskve. Dejte ztuhnout do ledničky. Želé připravte dle návodu se šťávou z kompotu. Vylijte do nádoby vysoké alespoň 2 cm. Dejte ztuhnout.
Po ztuhnutí vezměte formičky s velikonočním motivem a vykrajujte ze želé tvary. Poklademe je rovnoměrně po obvodu dortu. Dejte na 24 hodin. do chladničky, ať dort řádně ztuhne.

Podobné recepty:

Velikonoční hrudka, Velikonoční nepečený dort, Vídeňský dort, Dort s mandarinkami, Ořechově - kávová dort