Řezy se žloutkovou šlehačkou

5.1.2012
Potřebujeme:

Těsto:, 750 g listového těsta
Žloutkový šlehačka: 0, 8 l mléka, 4 žloutky, 100 g vanilkového pudinkového prášku, 240 g krystalového cukru, 20 g vanilkového cukru, ¾ l smetany ke šlehání, 3 ztužovače šlehačky
Poleva z bílků: 2 bílky, 200 g prosátého moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy

Jak na to:

Listové těsto rozválejte na 3 pláty vysoké asi 3 mm. Pomocí válečku přeneste postupně těsta na 3 suché plechy. Propícháme vidličkou a vložte do vyhřáté trouby a upečte při teplotě 220 ° C. Po vychladnutí pláty naplňte žloutkovou šlehačkou. Vrchní plát těsta polijeme polevou a necháme na chladném místě ztuhnout.

Náplň: V mléce rozšleháme žloutky, pudinkový prášek, krystalový cukr a za stálého míchání povařte asi 2 min. a nechte vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme vanilkový cukr a žloutkovou šlehačku.

Žloutkový šlehačka: Vyšlehejte smetanu na šlehání se ztužovačem.

Poleva: Práškový cukr míchejte s bílky a citrónovou šťávou, dokud není poleva hladká.

Podobné recepty:

Řezy se žloutkovou šlehačkou, Řezy se žloutkovou šlehačkou, Vaječný krém, Medové řezy, Žloutkové ořechové řezy