Mandlová roláda

Potřebujeme:

Těsto: 6 vajec, 100 g mletých mandlí, 40 g kakaa, 150 g krystalového cukru
Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce lžíce krystalového cukru, 30 g rozinek

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s mletými mandlemi zlehka přimíchejte do těsta. Vylijte na plech vyložený mastným papírem, rozetřete a upečte ve vyhřáté troubě. Upečené těsto dejte i s papírem na vlhkou utěrku a svineme do rolády. Vychladlé těsto oddělte od papíru, potřete krémem, rozinkami a znovu stočte do rolády. Nakonec posypte moučkovým cukrem.

Krém: Smetanu ke šlehání a krystalový cukr spolu povařte. Odstavte, nechte vychladnout a odložte do lednice na 12 hodin. Pak vyšleháme do tuha.

Podobné recepty:

Mandlová roláda, Plňená roláda, Baileys, Roláda plněná šlehačkou, Tiramisu