Hrachová polévka s párkem

Potřebujeme:

300 g mraženého hrášku, 2 lžíce másla, 150 g tenkých párků, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky polévkového koření, majoránka, mletý bílý pepř, sůl, 1 malou červená cibule a celerová nať na ozdobení

Jak na to:

V 1,5 I vody vařte hrášek asi 10-15 min. Párky nakrájíme na tenčí kolečka. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a kolečka párku zlehka opečte. Vyberte je a do pánve přidejte zbývající máslo. Přisypte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku.
Hrášek sceďte a vývar zachyťte. Kuličky hrachu rozmačkejte a vraťte zpět do vývaru, zahustíme jíškou a dobře prošleháme. Do polévky vložte párek, ochuťte polévkovým kořením, majoránkou a ještě asi 20 min. při mírné teplotě vařte. Nakonec ochuťte solí a pepřem. V misce nebo na talíři ozdobte kolečky červené cibule a lístky celerové natě.

Podobné recepty:

Hrachová kaše, Hrachová polévka s kroupami, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Slezská hrachová polévka, Kapustová polévka s párkem