Salát Capricciosa z tuňáka

Potřebujeme:

250 g tuňáka v oleji, 1 pohár solených sardelových řezů, 2 vejce, 100 g černých oliv, 1 hlávka červené čekanky, 1 hlávkový salát, 2 rajčata, 8 naložených chilli papriček, 2 cibule
Dressing:, několik kapek worcesteru, 1 šálek olivového oleje, ½ šálku octa, šťáva z 2 citronů, trochu cukru, pepř, ½ lžičky soli

Jak na to:

Hlávkový salát a čekanku očistěte, omyjte a potrhejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Sardelové řezy omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Tuňáka rozeberte na menší kousky. Uvařené vejce oloupejte a nakrájejte na osminky. Rajčata oloupejte, zbavte jadérek a také nakrájejte na osminky. Všechny přísady na salát dejte do mísy a opatrně promíchejte. Chilli papričky nechte okapat a rozložte navrch. Na dresink smíchejte olej, ocet a citrónovou šťávu. Osolte a ochuťte worcesterem, pepřem a cukrem. Přidejte do salátu, nechte odstát 10 min.

Podobné recepty:

Salát Capricciosa z tuňáka, Tuňákový salát, Tuňákový salát, Tuňákový pomazánka light, Rýžový salát s tuňákem