Zeleninová rýže s bazalkou

19.10.2012
Potřebujeme:

3 červené papriky, 1 celer, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 150 g rýže, 60 g parmezánu, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka bylinky - bazalka a tymián (Maggi)

Jak na to:

Papriku, celer, cibuli a česnek očistěte a nadrobno nakrájejte. Orestujte, přidejte rýži, krátce opečte, přilijte zeleninový vývar z bujónu, bazalku a tymián. Přikryté nechte asi 10 min. na velmi mírném ohni dusit.
Potom vložte do rozpálené trouby a nechte péct dalších 10 min. Pro podávání posypte strouhaným parmazánem a ozdobte lístky bazalky.

Podobné recepty:

Osmažená Slovensku rýže, Vegetariánský šumajster, Rizoto bez tuku, Rýže na červeno s mrkví a bazalkou, Smažená zeleninová rýže