Plněný biftek se smetanovými bramborami

19.10.2012
Potřebujeme:

80 dkg pravé hovězí svíčková, 15 dkg anglické slaniny, 10 dkg nivy, 5 dkg lískové oříšky, olej, 1 kg brambor, 400 ml zakysané smetany, 20 dkg eidamu, 2 velké cibule, ½ hlávky česnek, vegeta, mletý bílý pepř, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Svíčkovou nakrájejte na vysoké hranoly, které pěstí naklepeme. Osolte a vložte do vysoké vrstvy oleje a nechte odležet 24 - 48 hod.
Brambory oloupejte a nakrájejte nebo nastrouhejte na 2 mm plátky. Pokládejte je na vymazaný plech a Překládejte plátky cibule, drceným česnekem a strouhaným eidamem. Celé zalijte zakysanou smetanou a ochuťte vegetou a bílým pepřem. Pečte je v troubě asi 90 min. při 170 ° C. Před dokončení brambor vyjměte maso z oleje, osušte jejich a v polovině rozkrojte do 4/5. Lískové oříšky opražte na pánvi bez tuku. Potom je oloupejte a nasekejte na středně velké kousky, promíchané s rozmělněnou nivou a touto směsí naplňte bifteky. Pečlivě uzavřete a omotejte nakrájenými plátky anglické slaniny. Okořeňte bílým pepřem. Smažte na oleji a dávejte pozor aby niva nevytekla. Podávejte přelité brusinkami a s bramborami se smetanou nakrájenými na čtverce.

Podobné recepty:

Voňavé brambory ve smetanové omáčce, Tatarský biftek, Plísňový řízek plněný ananasem, Kuřecí prsa v listovém těstě, smetanové brambory, Falešný tatarský biftek