Cumberlandská omáčka

25.10.2012
Potřebujeme:

2 dl červeného vína, 1 PL mouky, 1 lžičku hořčice, skořicový cukr, 150 ml rybízového džemu, 2 lžíce másla, 1 pomeranč, z 1 citron, paštikové koření, zázvor

Jak na to:

V Rendlík uvařte nahladko za stálého míchání červené víno, šťávy z citronu a pomeranče, mouku, hořčici, na špičku nože paštikové koření, podle chuti zázvor a špetku skořicového cukru. Přidejte rybízový džem, se kterým omáčku znovu povařte, přičemž přidejte i na jemno nakrájenou slupku z citronu a pomeranče. Po odstavení z ohně přimíchejte máslo, případně 1-2 PL likéru Maraschino.

TIP: Omáčka je vynikající ke všem druhům masa, ale zejména k anglickému.

Podobné recepty:

Ruská omáčka, Karamelová omáčka, Česneková studená omáčka, Špagety s Nivové omáčkou, Pekingská kachna