Palačinky s malinovou šlehačkou a čokoládou

Potřebujeme:

3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, špetka soli, 125 ml mléka, 150 g malin, 2 PL malinového likéru, 2 PL krystalového cukru, 40 g másla, ¼ l studené šlehačky, čokoládovou polevu
Na zdobení: pěkné maliny

Jak na to:

Do mouky přidejte máslo a sůl, postupně přilévejte mléko a vymíchejte hladké těsto. Nechte 60 minut odstát.
Maliny s malinovým likérem a cukrem smíchejte, rozmačkejte, propasírujte přes sítko a ochlaďte.
Na pánvi rozpusťte máslo a upečte na něm postupně 8 palačinek. Hotové je ukládejte jednu na druhou, zakrýt a udržujte teplé.
Ušlehejte tuhou šlehačku a do ní v místech malinové pyré.
Bezprostředně před podáváním naplňte palačinky malinovým krémem, ozdobte malinami a polijte čokoládovou polevou. Ihned podávejte.

Podobné recepty:

Palačinky Choceň, Medové palačinky, Flambované palačinky, Zapečené palačinky, Nizozemské palačinky s oříšky