Salátová omáčka

19.10.2012
Potřebujeme:

olej, mouka, 2 dl vody, mléko, sůl, cukr, 1 PL ocet, salát

Jak na to:

Do hrnce si dejte rozpálit olej, přidejte hladkou mouku upražte ji trochu do hněda. Potom přidejte asi 2 dl vody a podle toho, jakou chcete mít hustou omáčku, přilévejte mléko. Nakonec přidejte na proužky nakrájený salát a nechte pomalu vařit a do omáčky přidejte trochu cukru a soli, aby se nám omáčka nepřipálila a po odstavení z ohně přidejte ocet. Jako přílohu můžete podávat brambory a pečenou klobásku nebo vajíčko.

Podobné recepty:

Ruská omáčka, Česneková nevařená omáčka, Rýžový salátek, Letní rýžový salát, Salátová zálivka z mléka nebo smetany