Capuccino řezy

19.11.2012
Potřebujeme:

Těsto: 100 g kvalitní hořké čokolády nasekat, 6 PL másla, 1 PL prášku exspreso / nebo instantní káva v ½ PL vroucí vodě /, ¾ hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, ½ hrnku polohrubé mouky, špetka soli, ½ hrnku nasekaných vlašských ořechů
Krém: 100 g žervé, 3 PL másla, ¾ hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ cl skořice
Poleva: 85 g hořké čokolády, 1 PL másla, 1/4 hrnku šlehačky, 2 ¼ cl espressa z ½ PL teplé vody

Jak na to:

Troubu předehřejte na 180 ° C, čtvercovou formu cca 20x20 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Ve vodní lázni zahřívejte čokoládu, máslo a kávu, míchejte dokud vznikne hladká hmota. Přidejte cukr a vanilkový cukr, šlehejte a po jednom přidávejte vejce, dokud není hmota hladká a lesklá. Nakonec zlehka vmíchejte prosátou mouku a ořechy. Pečte cca 22-25 min.

Krém: všechny suroviny důkladně vyšlehejte, naneste na vychladlý korpus a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky.

Poleva: Všechny suroviny zahřívejte ve vodní lázni, míchejte, dokud vznikne v hladká hmota, nechte vychladnout na pokojovou teplotu, pak lehce rozetřete na povrch koláče a nechte nejméně 3 hodiny v chladničce. Pak ihned krájejte na řezy

TIP: Do těsta přidejte ½ prášku do pečiva.

Podobné recepty:

Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy