Šťavnatá ryba se žampiony

7.11.2012
Potřebujeme:

pstruhy nebo jiné ryby, může být i zmrazené filé, množství podle potřeby, 1 citrón, 2 PL oleje, sůl, provensálské koření, svazek petrželky a estragonu, 300 g žampionů, trochu kmínu, 2 stroužky česneku, 0, 7 - 1 kg větších nových brambor, bylinkové máslo

Jak na to:

Ryby očistěte, omyjte, osušte a jemně posolte. Citron vymyjte horkou vodou a rozkrojte napůl. Šťávu z poloviny citronu vytiskněte, smíchejte s olejem, provensálským kořením, prolisovaný stroužky česneku a dobře potřete ryby zvenku i zevnitř. Čerstvé ryby marinujte alespoň 1 hodinu. Pak do každé vložte bylinky, filé posypte, a na každé dejte tenký plátek z pokrájené druhé poloviny citronu. Ryby dejte na kus dvojího alobalu jemně potřeného olejem, obložte plátky očištěných žampionů, pak okraje zvedněte, aby vznikly misky a grilujte. Brambory vymyjte kartáčkem, osušte, popícháme vidličkou, zabalte každý zvlášť do alobalu a pečte na roštu 45 - 50 min., Přímo v ohništi asi 30 min. Upečené brambory svrchu mírně natrhnete nebo nakrojte a vložte do nich kousek bylinkového másla.

Bylinkové máslo: Vyšlehejte změklé máslo, sekané bylinky a hustou zakysanou pochoutkový smetanu. Zformujte, zchlaďte nebo zmrazte, potom krájejte na plátky.

Podobné recepty:

Ryba na kari koření, Zapékaná ryba s nivou, Zapékaná ryba s nivou, Pečená ryba s kmínem, Zapečená ryba