Kynutý koláč z brynzy

Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 10 g droždí, 50 g tuku, 1 vaječný žloutek, 2 dl mléka, 30 g másla, cukr, sůl
Náplň: 200 g brynza, 120 g vařených brambor, 1 vejce, 4 lžíce zakysané smetany, 1 PL krupice, pažitka, sůl, 300 g polohrubé mouky, 10 g droždí, 50 g tuku, 1 vaječný žloutek, 2 dl mléka, 30 g másla, cukr, sůl
Náplň: 200 g brynza, 120 g vařených brambor, 1 vejce, 4 lžíce zakysané smetany, 1 PL krupice, pažitka, sůl

Jak na to:

Do teplé mouky přidejte sůl, vykynutý kvásek (mléko, cukr, droždí), žloutek a teplé mléko. Těsto dobře vypracujte a nechte na teplém místě vykynout. Pak těsto rozdělte na půlky, vytvořte koule, které rozválejte na tenko a dejte na dobře vymazaný plech. Na těsto rozetřete náplň, kraje potřeme rozpuštěným máslem a nakynuté koláče do růžová upečeme.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Brynzový koláč, Skoro kynutý rychlý koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Mandlové-brynzové trubičky